menuMENU    UK Free TV logo Archive (2002-)

 

 

Click to see updates

All posts by brslnkvn

Below are all of brslnkvn's postings, with the most recent are at the bottom of the page.

B
Digital switch-over problems | Switchovers
Saturday 21 April 2012 4:08PM

I am in WD6 postcode. I have a Wharfedale DVD Recorder & Digital Freeview Receiver which worked perfectly for receiving all freeview channels until the digital switchover on 18 April 2012 but now cannot get freeview. I have done all the usual troubleshooting tests - check correctly connected, back to factory default to change date/time etc- and can view freeview on the TV by attaching the wharfedale box via scart to another freeview box just using the w/dale box for the non-freeview functions. All I still get when I attach the w/dale box on freeview tuner is the blue tuner band so I cannot get to the freeview menu to install the freeview channels. Also error code E3750W appears on the w/dale front display. I understand that this code can mean loss of tuner signal. So it might be that the w/dale box is just not set up to receive the digital signal following switchover but welcome any suggestions to fix if anyone can help.

link to this comment
GB
B
Digital switch-over problems | Switchovers
Sunday 22 April 2012 3:13PM

Following my query above for more information the Wharfedale Recorder/Receiver is a DVDRHD400F with 80GB Hard Disk Drive.

link to this comment
GB
B
Digital switch-over problems | Switchovers
Wednesday 25 April 2012 3:46PM
Borehamwood

Thanks TimJ for your suggestion. In looking into this a bit more it could be that the problem is caused by the manufacturer updating software overnight via the freeview signal and this could have been timed to coincide with the switchover. When this has happened in the past there have been reports that the download of the updated software has damaged the existing software. A suggested solution is to manually download the updated software from a PC which is where I think your link TimJ leads. Just wondering if anyone out there with a similar Wharfedale receiver has had the same problem coinciding with the switchover and any solution other than dowloading from a PC as it seems that involves quite complicated setup?

link to this comment
GB