menuMENU    UK Free TV logo Archive (2002-)

 

 

Click to see updates

All posts by PeterP

Below are all of PeterP's postings, with the most recent are at the bottom of the page.


Ive had no problems at all until yesterday - 27.05.

We have 2 new HD tv's in the house. One has a roof ariel, the other a set top ariel. both have been working flawlessly but the one with the set top ariel now cannot recieve psb1 bbca
I mailed the at800 people (it seemed likely that it was a signal overloading issue) but they say no 800 at all in this area.

All other channels work fine just as before, HD also no problems. I've re-tuned in standard and deep scan mode and it finds all the channels but when i try and watch it says - no signal.
Anyone got any ideas?

link to this comment
GB
Hollington Park (East Sussex, England) Freeview Light transmitt
Tuesday 28 May 2013 7:26PM
St. Leonards-on-sea

TN38 9RS Hollington Park.
It's been working perfectly, right until Sunday morning, nothing changed.

Sometimes before HD channels were a little flaky if the weather was windy etc but otherwise rock solid.
All other channels work fine, just the psb1 bbca as I noted. Seems unlikely coincidence it's just these channels that are messed up.

link to this comment
GB

Thanks, I'm onto something :) with helpful hints from Hollington Pk thread.

Seems I'm not on Hollington park (bad reception despite being close) but Hastings.

The problem is when I use auto tuning it uses ch24 for bbca when it should be using ch25.
Why this has changed I don't know, and as I said was fine before. All good now though until next glitch.

My tv has an LNA setting, it now says 25 and it's on. Before it was 22 I think. How it got to this ??? I can't see any way to even set it. does ch22 transmit the wrong info to tell my tv how to tune?

So, I did a test, Turned it off again and did a rescan. Still managed to set itself to 25.

I can't set a 'zone' i.e. Kent, but i do have digital auto service update. Clearly something got out of whack, whether it be a mistake or a different transmitter ot something I don't know. No local transmitters with 24 at all, so it's a mystery :)
Tv is 1yr old Sony bravia with latest firmware etc. no changes before problem at all!

link to this comment
GB

Dave, thanks :) the ch22/ch55 put me on the right track to finding the problem.
Copy of my post in Hastings transmitte:

Thanks, I'm onto something :) with helpful hints from Hollington Pk thread.

Seems I'm not on Hollington park (bad reception despite being close) but Hastings.

The problem is when I use auto tuning it uses ch24 for bbca when it should be using ch25.
Why this has changed I don't know, and as I said was fine before. All good now though until next glitch.

My tv has an LNA setting, it now says 25 and it's on. Before it was 22 I think. How it got to this ??? I can't see any way to even set it. does ch22 transmit the wrong info to tell my tv how to tune?

So, I did a test, Turned it off again and did a rescan. Still managed to set itself to 25.

I can't set a 'zone' i.e. Kent, but i do have digital auto service update. Clearly something got out of whack, whether it be a mistake or a different transmitter ot something I don't know. No local transmitters with 24 at all, so it's a mystery :)
Tv is 1yr old Sony bravia with latest firmware etc. no changes before problem at all!

link to this comment
GB

Agree.
That or Mountfield which is very close had a hiccup and reset itself to the pre-switchover c24! Thanks again. Radio 6 in glorious 128kbps.

link to this comment
GB